ДБР у Києві викрило на шахрайстві співробітника СБУ за вимагання грошей з комерсанта (ВІДЕО)
top of page
Пошук

ДБР у Києві викрило на шахрайстві співробітника СБУ за вимагання грошей з комерсанта (ВІДЕО)


Працівники ДБР затримали у Києві співробітника СБУ. В умовах воєнного стану він вирішив «підзаробити» на поверненні речей, вилучених у підприємця у межах кримінального провадження. Повідомляє ДБР.


У взаємодії з внутрішньою безпекою Служби безпеки України задокументовано шахрайські дії співробітника Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області. Правоохоронець пообіцяв підприємцю начебто сприяти у поверненні комп’ютерної та будівельної техніки, яку вилучили у ході розслідування кримінального провадження. Спочатку він оцінив свої «послуги» у 150 тисяч доларів, але потім спокійно збивав ціну, адже насправді не планував допомагати бізнесмену.

У червні поточного року співробітник СБУ отримав «аванс» від потерпілого - 10 тис. доларів США. 27 жовтня він отримав другу частину коштів - 30 тис. доларів США та був затриманий «на гарячому» працівниками ДБР.


Затриманому повідомлено про підозру за статтею шахрайство, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі проводяться обшуки за місцем роботи та мешкання фігуранта. Перевіряється причетність до вказаного злочину інших посадовців.


Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.


0 коментарів
bottom of page