В Україні створять публічні місця, де зв'язок буде за будь-якої ситуації
top of page
Пошук

В Україні створять публічні місця, де зв'язок буде за будь-якої ситуації


Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів в інтервʼю Forbes, що в В Україні можуть зʼявитися місця, де звʼязок буде забезпечений у будь-якій ситуації за допомогою Tesla Powerwall і Starlink.


За словами Федорова, спеціалісти думають, як під час відключень електроенергії забезпечити громадян максимально сталим звʼязком.

«Без світла в деяких регіонах не працюють і вежі мобільного звʼязку, і провайдери фіксованого інтернету. Ми розуміємо, яка ситуація в кожного провайдера, скільки генераторів та акумуляторів вони купують, як можемо допомогти ми», — зазначив міністр.

За словами Федорова, у Мінцифри хочуть забезпечити країну місцями, де зв'язок буде сталим за будь-якої ситуації. Такі точки публічного звʼязку працюватимуть в Україні незалежно від роботи енергомережі. Для цього розглядається використання Tesla Powerwall і Starlink.

«Я не знаю, скільки буде таких точок доступу. Зараз робимо кілька тестових спотів, подивимось на їх роботу і будемо масштабувати. Частина партії з 1570 терміналів піде на цей напрям. Вони ще в дорозі», — зазначив очільник Мінцифри.

Частину терміналів планується використати для створення публічних точок Wi-Fi, частину — на залізниці, частину — на обʼєкти соціальної інфраструктури та для потреб військових.


За останніми даними, в Україну вже відправили 25 300 терміналів супутникового зв’язку Starlink.

0 коментарів
bottom of page