Бахмут - наш!
top of page
Пошук

Бахмут - наш!


Сиджу у підвалі нашого КСП, слухаю звуки стрілецького бою через 1 вулицю, витираю обличчя від сажі окопних свічок та слухаю по радейкам як наші хлопці з 205 київського батТРО мерзнуть у "ліжках" промерзлого Бахмуту.


Що я вам скажу, моє враження що я граю у гру у якої рівень проходження з кожним наступним все складніше. 2014 рік було важко, але "на адреналіні", 2015 було холодно, масований артобстріл та страшно загинути молодим. У 2016 вже просто важко, бо втомився воювати, хворий хребет та скорбота за загиблимм братами разривала серце. Але те що зараз я бачу у Бахмуті, те просто hard level: натовп охренівших чмобіків, що біжуть на нас пачками, професійний снайпер, що вбив мого побратима, медика друга Лиса пострілом "під бронепластину" та нічні атаки спецури, яка принципово хоче завоювати Східну сторону Бахмута.


Першій бій - у нас 6 загиблих, друга доба бойового чергування- 3 обморожених бійця, жодна автівка крім моєї "Єви Грин" не може переїхати через річку. Тобто я і медевак, і підвіз боекомплекта, і вивіз людей на позиції.


Слава Богу що я не один бойовий медик, ще є друг Тарас та друг Німець, що мене підміняють коли я сплю у домі при температурі - 5. Але пацам у окопчиках я просто не заздрю, там жах.


Ми ту тільки 5 днів, а таке враження що вже місяць постійного боєзіткнення.


Прибився собака, лізе жучка прям у руки, краде хліб з руки у бійця, як тільки він засинає від втоми на РОПі.


Не знаю скільки ще витримаю, але рівень напруження просто хард!!


Нема проблем з сухпайками, та водою (яка постійно замерзає) та боєкоплектом, але є проблема в ТРО з паливом.


Машини майже всі волонтерські, на баланс поставити неможливо, паливо не виділяють. Але машини постійно у русі, вивозять, подвозять, рятують.


Мені вже соромно просити допомоги у ціх добрих людей та волонтерів, але в мене немає рішень- машину заправляти треба.


ТРО хлопці вмотивовані, але не дуже треновані.


Якщо допоможете -Базмут буде українським.


Все просто.


Сподіваіюся, до звя'зку. Побіг нести "улітку" для АГСа.

Бойовий начмед роти, Дмитро Гутман.

Картка для збору на паливо для автівок медичної евакуації 5168 7456 1026 5537





0 коментарів
bottom of page