Volkswagen дозволить Audi та Porsche виступати у Ф1
top of page
Пошук

Volkswagen дозволить Audi та Porsche виступати у Ф1


Група Volkswagen збирається запустити бренди Audi та Porsche у Чемпіонат із перегонів «Формула 1». Повідомляє MOTORCAR.


Німецька група Volkswagen, яка володіє Audi та Porsche, надала зелене світло двом брендам на вступ у Формулу 1 й перші зустрічі з цього питання почнуться вже наступного тижня.


«Сподіваюся, ми зможемо повідомити про свій намір вступити у Формулу 1», – повідомило одне з джерел Business Insider, а друге додало, що є «хороші шанси» на позитивне рішення.

У Volkswagen поки від офіційних коментарів відмовилися.


Команда чи виробник двигунів?


Давно ходили розмови про те, що Audi та Porsche створять партнерські стосунки з існуючими командами Формули 1, й це буде найімовірнішим способом вступу в найвищий клас міжнародних перегонів.


Минулого року Audi та McLaren вже спростовували повідомлення про те, що партнерство між двома брендами вже було підписано, але заявили, що це обговорюється, і рішення очікується цього року.


За припущеннями, Audi запропонує близько 500 мільйонів євро за McLaren, тоді як Porsche має намір встановити довгострокове партнерство з гоночною командою Red Bull через кілька років.


Volkswagen раніше не брав участі у Формулі 1, але працював із Red Bull, зокрема в чемпіонаті світу з ралі.


Команди McLaren та Red Bull теж поки не надали коментарів з цього приводу.


У листопаді джерело Reuters повідомило, що остаточне рішення Volkswagen залежатиме від виконання Формулою 1 своїх планів переходу на синтетичне паливо до 2026 року, а також від прогресу McLaren щодо електрифікації своїх автомобілів.


На разі, Volkswagen вкладає чималі кошти у виробництво електромобілів і акумуляторів, намагаючись очистити свій імідж від скандалу з викидами «Дизельгейт» і залишитися у відповідності з урядовими цілями щодо скорочення викидів вуглецю.


При цьому, на рішення Volkswagen точно вплине невизначеність із фінансовими й логістичними проблемами, які виникли через війну в Україні, й це також буде обговорено на зустрічі в наступний четвер.

0 коментарів
bottom of page