NASA планує відправити до Місяця непілотований корабель Orion у серпні
top of page
Пошук

NASA планує відправити до Місяця непілотований корабель Orion у серпні




Перший непілотований політ космічного корабля Orion до Місяця в рамках програми Artemis ("Артеміда") відбудеться у серпні цього року, повідомив глава NASA Білл Нельсон під час слухань комісії палати представників із бюджетних асигнувань. Повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Наразі я сказав би, що в серпні. В рамках місії тривалістю близько тридцяти днів буде перевірено всі системи для здійснення непілотованих польотів", - відповів Нельсон на запитання члена комісії про запуск місії "Артеміда-1".


Перед запуском ракета-носій має успішно пройти стендове випробування. Під час випробування фахівці здійснять імітацію процедур, необхідних для успішного запуску, а також перевірять роботу систем, інтерфейсів і програмного забезпечення.


18 березня NASA повідомило, що 98-метрову ракету SLS із космічним кораблем Orion було вивезено на транспортері з цеху вертикального складання на стартовий майданчик 39B космічного центру імені Кеннеді. Проте через низку технічних проблем тест неодноразово переносився.


У рамках місії Artemis 1 непілотований космічний корабель Orion попрямує до Місяця, на орбіті якого він пробуде кілька тижнів. Потім корабель повернеться до Землі, і його спускна капсула приводниться в Атлантиці.


Тестовий політ має продемонструвати готовність ракети SLS і корабля Orion до виконання пілотованої місії. Під час місії Artemis 2 до Місяця вирушить екіпаж у складі чотирьох астронавтів, зазначили у NASA. Пілотований корабель, політ якого наразі планується у 2024 році, повинен буде здійснити обліт природного супутника Землі. Після виконання тривалого космічного польоту спускний корабель Orion з астронавтами приводниться в Атлантиці. В рамках місії Artemis 3 уже має відбутися висадка американських астронавтів на поверхню Місяця.


Програму Artemis було оприлюднено у вересні 2020 року. Її головна мета – повернення, через 53 роки, американських астронавтів на місячну поверхню у 2025 році, будівництво навколомісячної станції та підготовка умов для можливої колонізації Місяця у майбутньому.

0 коментарів
bottom of page