Microsoft відкрила код тривимірної анімації 3D Movie Maker
top of page
Пошук

Microsoft відкрила код тривимірної анімації 3D Movie Maker


У 1995 році компанія Microsoft представила програму 3D Movie Maker, покликану допомогти дітям у навчанні основ 3D-анімації та заодно продемонструвати неймовірні графічні можливості Windows 95. Повідомляє Portaltele.

3D Movie Maker дозволяє використовувати для створення тривимірної анімації 40 персонажів у заздалегідь відмальованих сценах, програмувати виконання ними різних дій, додавати об’єкти та аудіоефекти і навіть записувати аудіотреки за допомогою мікрофона. В результаті користувач отримує 3D-ролик у стилі 1995 з фреймрейтом 6 FPS.

Через 27 років з моменту релізу компанія відкрила вихідний код програми для всіх охочих його можна завантажити з GitHub. У Microsoft підкреслюють, що проєкт не розрахований на сучасне програмне та апаратне забезпечення, тому в першу чергу підійде для тих, хто бажає поекспериментувати з ретрософтом для того, щоб той запрацював на Windows 10 або 11. Очікується, що відкриття коду програми 3D Movie Maker, включаючи компоненти сторонніх розробників на кшталт Brender, допоможе ентузіастам зберегти спадщину Microsoft і створити робочу версію для запуску на сучасних комп’ютерах без використання віртуальних машин.

Кодом можуть зацікавитись любителі програмування. Крім того, з невеликою модернізацією 3D Movie Maker може стати цікавим ПЗ для тих, хто цікавиться основами 3D-анімації користувачів.

0 коментарів
bottom of page