Блог Максима Писарського
top of page

Кожен наступний рік некомпетентність і непрофесійність керовальників ДСНС усіх областей буде прогнозовано давати саме такі наслідки. Чечоткінець - не означає пожежний...

Максим Писарський

2021-08-02

Кожен наступний рік некомпетентність і непрофесійність керовальників ДСНС усіх областей буде прогнозовано давати саме такі наслідки. Чечоткінець - не означає пожежний...
Пожежники і поліція приховують непрофесійні дії на пожежі складів Механічного заводу.
"За інформацією поширеною Головним управлінням ДСНС України у Закарпатській області площа пожежі склала 1000 м2. А насправді горіли три будівлі і загальна площа біля 1500 м2. І не дивно, адже необхідно приховати непрофесійні дії керівників гасіння цієї пожежі на всіх етапах її гасіння. Це абсолютно не стосується більшості простих пожежних, які добросовісно і самовіддано виконували свою роботу. Декількох навіть забрала «швидка допомога» з тепловими ударами, а можливо іще з якимось травми. Проте, про це мовчать керівники Головного управління ДСНС України у Закарпатській області.
Зрозуміло, що винні у виникненні пожежі і неможливості її гасіння одразу після виникнення - це працівники, які проводили вогненебезпечні ремонтні роботи на даху і не забезпечили наявність вогнегасників та води для гасіння. Якби вогнегасячі засоби, відповідно до вимог, знаходилися «під руками», то цієї пожежі вдалося б уникнути.
Але сталося невиправне і назад час не повернеш.
З підприємства про пожежу, яка сталася близько обіду 29.07.2021, одразу повідомили за номером «101» і пожежні з центральної Ужгородської частини прибули швидко разом з черговими оперативними працівниками Головного управління. Через певний час прибув пожежний автомобіль і з другої Ужгородської частини. Втім керівники гасіння пожежі не правильно оцінили обстановку і сподівалися, що погасять її наявними силами та не вдалося. Про це свідчить те, що допомогу з інших підрозділів Ужгородського району та Перечина, В.Березного, Чопу, Мукачева) вони почали запрошувати лише після півтори години… Не була відразу налагоджена належна взаємодія із відповідними службами: енергонаглядом, водоканалом, поліцією, комунальниками міста для безперервного підвозу достатньої кількості води (пожежні гідранти на території мехзаводу давно не працюють як і пожежні водойми), регулювання дорожнього руху та обмеження доступу сторонніх осіб до місця пожежі, вільної перекачки води від найближчих гідрантів на вул. Гагаріна та сусідніх і т.д.
І все це у робочий день, робочий час, у світлий день доби…
Коли «запахло жареним» на місце пожежі з‘їхався з десяток офіцерів на чолі з начальником Головного управління ДСНС України у Закарпатській області Романом Гудаком. Таку непрофесійність і безпорадність, яку вони проявили, і описувати не хочеться. Уявіть, коли на місці пожежі горять дві будівлі орієнтовно на площі 1000 м2 і її гасять п‘ятнадцять годин!!!, оголосили локалізацію, між третьою і четвертою годиною ночі вогонь перекидується на третю будівлю. Жах. Хто так бездарно керував гасінням? Цю пожежу гасили більше доби!!! А за цим стоїть шкода, яку нанесено навколишньому середовищу, значні матеріальні збитки, що понесли орендарі та власники, здоров‘я пожежних-рятувальників, тонни використаного пального, прийшовші у непридатність пожежне обладнання і спорядження. Хто за це буде відповідати?
Для прикладу, коли у минулому році у Мукачеві згорів дах будівлі лижного цеху УАП ТОВ «Фішер-Мукачево» на площі 9500 м2 !!!, то пожежу було погашено за 12 годин і при цьому вдалося врятувати все обладнання та устаткування, що знаходилося в цеху.
Висновки робіть самі. А взагалі, їх мали б зробити компетентні правоохоронні органи".

bottom of page